reede, 25. aprill 2014

Seavälisfilee tükid marinaadis

Otsisin juba tükk aega head marinaadi retsepti lihale ning paistab, et see õige on lõpuks leitud. Sai ostetud 1kg kaaluv sea välisfilee tükk kamaraga ning peale mõningast maitsestamist ning laagerdumist sai päris hea mahlane grill liha.

Koostis

1kg sea välisfileed kamaraga (lõikasin 8-ks tükiks)
2 tl meresoola
4 sl sojakastet
2 sl palsamiäädikat
4 küünt puristatud küüslauku
2 sibulat
2 tl tüümiani
1 tl purustatud pipart
2 dl toiduõli

Valmistamine on küllaltki lihtne. Liha tuleb lõigata viiludeks ning asetada kaussi või karpi. Marinaad on hea kokku segada kausis ning valada lihale peale ning korralikult läbi segada või raputada. Võib ka enen marinaadi valmis teha ning lihatükid lihtsalt sinna sisse asetada. Kui liha ja marinaad on segatud siis tuleb nad külma panna ning lasta paar tundi vähemalt maitsetel imenduda. Muidugi võib lasta kauem marinaadis olla.

Kuna 8 tükki korraga süüa on minu jaoks liig sai algselt tehtud 2 prooviks, et vaadata kuidas maitsed on ning kas midagi oleks juurde vaja. Kuid tulemus on väga hea ning nüüd ootavad lihad järgmist päeva, et grilliga tutvuda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar