Käies poes ringi tekkis isu hautise järele aga mitte traditsioonilise kapsahakkliha vaid millegi muu. Mõtlesin tükk aega, mis sobiks eriti hästi aluseks ning lõpus otsustasin tatra kasuks. Natuke kokkamist ja sündiski hakkliha-tatrahautis.
Koostisosad:
2 dl tatart
6 dl vett
2 porgandit
1 tomat
1 keskmine sibul
240g seahakkliha (ise kasutasin Rakvere sea delikatesshakkliha, ei muutu väga pudruks jäävad sellised head tükid)
Sool, pipar
Natuke õli
Kõigepealt siis vesi keema ning tatar soolaga maitsestatud keevasse vette 20-ks minutiks. Peale seda lasta veel 10 minutit seista. Samal ajal saab ettevalmistada kõik muu. Riivida porgand suurema riiviga, et jääks mõnusad tükid ning hakkida sibul. Panin kõik koos pannile nii porgandi sibula kui hakkliha ning aeg ajalt segades küpsetasin umbes 5 minutit. Lisasin hakitud tomati ning veel natuke seniks kui on kindel ,et hakkliha on ikka läbiküpsenud.Veel natuke segada maitsestada soola ja pipraga ning segu tatrale peale ning valmis ta ongi. Kuna porgandi ja sibula tükid said natuke suuremad jäid nad mõnusalt krõmpsuks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar